Delegacija iz Francuske „Groupe de Secours catastrophe Français“, na čelu s predsjednikom Thierry Veluom posjetila je prošlog vikenda Grad Supetar i njegove vatrogasce.

 

 

 

 

 Nastavak je to suradnje supetarskih vatrogasaca s ovom međunarodnom nevladinom organizacijom francuskih vatrogasaca koji pomažu u prirodnim katastrofama diljem svijeta koji je zahvaljujući njihovim zajedničkim prijateljima iz dobrovoljnog vatrogasnog društva Rovišće započet još ovog ljeta.

Francuski su vatrogasci ovaj put svojim supetarskim kolegama donijeli i vrijednu donaciju, pun kombi vatrogasne opreme, opreme za spašavanje i sredstava za pružanje prve pomoći. U razgovorima sa predstavnicima DVD-a Supetar i DVD Rovišće dogovorili i nastavak tripartitne suradnje na daljnjem opremanju i obuci vatrogasca.

U službenom dijelu posjete predsjednik GSCF-a, Thierry Velu i njegov domaćin predsjednik DVD-a Supetar Nikica Maričić sastali su se i sa supetarskom gradonačelnicom Ivanom Marković koja je u obraćanju francuskim vatrogascima zahvalila na svoj pomoći i dobroj volji da dođu na Brač i vide kako naši vatrogasci funkcioniraju i sa kojim se sve problemima u obavljanju svojih svakodnevnih zadaća susreću.

Predsjednik „Groupe de Secours catastrophe Français“ Thierry Velu tom je prigodom istakao kako je u Supetru baš kao i prije nekoliko dana u Rovišću upoznao čitav niz hrabrih i profesionalnih ljudi koji su, što ga posebno raduje, spremni slušati, učiti i izmijenjivati svoja iskustva s njima dodavši kako je sve ovo uvod u jednu dublju i konkretniju suradnju ovih dvaju dobrovoljnih društava i njihove organizacije, čemu se oni veoma raduju jer, kako kaže, vatrogasci diljem svijeta su isti i jedna su velika obitelj.

Francuska skupina za ublažavanje katastrofa , skraćena kao GSCF , francuska je nevladina organizacija osnovana 1999. godine za brza djelovanja u katastrofama. U svojem dvadestogodišnjem djelovanju sudjelovali su u brojnim međunarodnim operacijama potraga i spašavanja poput onih u Haitiju, Gvatemali i Indoneziji.Korisni brojevi

Grad Supetar 756-710
Policijska postaja 631-145
Hitna medicinska pomoć 640-014
Vatrogasci Supetar 630-919
Knjižnica Supetar 630-033
Turistički info centar 630-551
Jadrolinija Supetar 631-357
Autotrans Brač 631-122

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.