Na 9. susretu gradonačelnika i poduzetnika u organizaciji Udruge gradova i poslovnog tjednika Lider koji se od 22. do 24. ovog mjeseca održava u Vodicama aktivno sudjeluje i naša gradonačelnica Ivana Marković.

 

 

 

 

 

 


Danas je u Vodicama počela deveta, ujedno najveća dosad konferencija '48 SATI – susret gradonačelnika i poduzetnika' na kojoj će se okupiti pet ministara, 110 predstavnika gradova, od čega 70 gradonačelnika, 30 predstavnika općina, te predstavnici 70 firmi. Za usporedbu, prošle godine na susretu u Puli okupilo se 300 sudionika, od čega 60 gradonačelnika.

Čak će pet ministara ovom prigodom govoriti o svojim resorskim temama važnim za funkcioniranje gradova. Ministar državne imovine Goran Marić u četvrtak će tako imati izlaganje o strategiji upravljanja državnom imovinom, dok će u petak ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić govoriti o trenutno aktualnom efikasnom gospodarenju otpadom. Ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Gabrijela Žalac, ministar uprave Lovro Kuščević i financija Zdravko Marić o budućnosti lokalne samouprave u svijetlu promjena koje joj predstoje s obzirom na Izmjene Zakona o lokalnoj samoupravi i novi Zakon o jedinicama lokalne samouprave, te Zakon o komunalnom gospodarstvu.

Na jednom od tri tematske radionice koje će se održati tijekom ovih susreta, okruglom stolu o Zbrinjavanju otpada i lokalnom razvoju koji se održava sutra sudjelovat će i naša gradonačelnica Ivana Marković kao i pomoćnica ministra zaštite okoliša Anamarija Matak, načelnica sektora za zaštitu okoliša Fonda za zaštitu okoliša Aleksandra Čilić, gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel, pročelnica gradskog ureda za gospodarstvo Grada Zagreba Mirka Jozić, te Igor Cerinski, voditelj projekta Smart Cities Hrvatskog Telekoma.

Korisni brojevi

Grad Supetar 756-710
Policijska postaja 631-145
Hitna medicinska pomoć 640-014
Vatrogasci Supetar 630-919
Knjižnica Supetar 630-033
Turistički info centar 630-551
Jadrolinija Supetar 631-357
Autotrans Brač 631-122

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.