Grad Supetar je usvojio Operativni plan razvoja pametnog Grada-Smart City Supetar 2019.-2023.

 

 

 

 

 

 Novi je Zakon o otocima stavio veliki naglasak na pametne gradove i otoke te smo željeli biti jedan od prvih otočnih gradova koji će imati ovu strategiju, te razvijati i primjenivati koncepte i tehnologije vezane za pametne gradove ali u malim otočnim sredinama.

Upravo je to poseban izazov jer zahtjeva uspostavu prave ravnoteže između hvatanja koraka s novim tehnološkim mogućnostima i specifičnim potrebama lokalnog stanovništa, kao i ograničenih finacijskih i operetnih kapaciteta malih zajednica.

Pitate se što će to u praksi značiti za Vas građane i kada ćemo vidjeti prve rezultate?

Prvi koraci koji smo napravili:

Od danas ćemo svoje građane o proračunu informirati i putem interaktivnih zanimljivih vizualizacija poput ove te se i na taj način pridružiti pametnim i transparentnim gradovima.

U tijeku smo s implementaciji geografskog informacijskog sustava za upravljanje prostornim podacima preko kojeg će biti lakši uvid na teren, prijave problema građana i donošenje odluka,

Zajedno sa tvrtkom Sense Consulting izrađujemo pametno rješenje za regulaciju prometa u gradskoj luci i digitalizaciju uprave.

Više o samoj strategiji pročitajte ovdje.

Korisni brojevi

Grad Supetar 756-710
Policijska postaja 631-145
Hitna medicinska pomoć 640-014
Vatrogasci Supetar 630-919
Knjižnica Supetar 630-033
Turistički info centar 630-551
Jadrolinija Supetar 631-357
Autotrans Brač 631-122

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.